2011. március 20., vasárnap

Befejezetlen olvasmányok

Hogy lassan haladok az előre jegyzett könyvekkel, annak is megvan az oka. Ez az ok pedig, hogy olvasok, természetesen mást, és sokat kezdek meg. Alább látható lesz a végigolvasásra váró listám, vagyis azok a könyvek, amiket most olvasok. Azokról nem tervezek írni.

- Kertész Erzsébet: Kaland a szamócában
- Henning Mankell: A csillagkutya
- William Makepeace Thackeray: A Hiúság Vására II. kötet
- Jókai Mór: A fekete gyémántok II. kötet
- Gárdonyi Géza: Egri csillagok
- Gerald Durrell: Vadállatok bolondja
- Diana Wynne Jones: A vándorló palota
- E. T. A. Hoffmann: Fantáziadarabok Callot modorában I. kötet
- Bayer Zsolt: Medvék meg emberek
- Szokoly Endre: Hét év Bolíviában
- Kawabata Yasunari: Kiotói szerelmesek

Ez a sok megkezdett könyv mind azt jelzi, hogy kapkodok, egyszerre akarnék több dolgot csinálni, és szétszórt vagyok. És emellett még azt, hogy némely ezek közül csak e-könyvként van meg, azt pedig nem lehet hurcolni, vagy azt, hogy megzavarja a folyamatot, ha egy könyv ketté van szedve. Mint a fenn említett második kötetek. Van még egy kasra való jó kifogásom, mit miért hagytam félbe. Az Egri csillagok szétszakadt, és esik darabokra, másnak a nyelvezete nehéz, a harmadikon nem lehet csak úgy végigfutni, a negyedik meg épp nyitva van előttem, és két weboldal megnézése között elolvasok belőle valamennyit.

3 megjegyzés:

 1. Nem gyengén nyomod! :)
  Nekem eddig 3 volt a maximális párhuzamosan olvasott könyvek mennyisége! Sok sikert! K

  VálaszTörlés
 2. A Hiúság Vásárának első kötetét vagy egy éve olvastam, aztán a másodikat tíz oldal után félbehagytam. Az a baj, hogy nem tudok csak egy dologra koncentrálni. De majd igyekszem behozni a lemaradásom.

  VálaszTörlés
 3. Hát, néha nekem is gondot okozott a sok könyv párhuzamos olvasása. :D Talán majd kikeveredsz belőle, én most "csak" kábé négy könyvet olvasok. :D

  VálaszTörlés